Axcel säljer Driconeq till den irländska industrikoncernen Mincon Group PLC

den 20 mars 2018

 

Driconeq producerar borrutrustning för bland annat gruvarbeten, brunnsborrning, byggnationer och mineralutvinning. Under 2017 hade Driconeq en årsomsättning på ca SEK 250 miljoner och 120 anställda i Sverige, Sydafrika och Australien.

Mincon Group PLC är en irländsk industrikoncern som är specialiserad på design, tillverkning, försäljning och service av bergsborrningsutrustning och relaterade produkter. Mincon Group PLC är noterad på börsen i London och Dublin.

Driconeq är det 10:e bolaget som sålts av Axcels tredje fond som etablerades 2005. Därefter återstår enbart ett bolag i fonden Axcel III: Ball Group.

 

Om Axcel:

Axcel grundades 1994 av en grupp investerare från Danmarks största finans- och industriorganisationer. Axcel är idag en nordisk riskkapitalfond, som fokuserar på mellanstora företag och har en bred krets av nordiska och internationella investerare. Axcel har upprättat fem fonder med sammanlagt ca 17 miljarder SEK i kapitalåtaganden. Fonderna har genomfört 49 investeringar och mer än 90 större kompletteringsförvärv till dessa. 39 av företagen har sålts eller börsnoterats. Axcel äger idag 10 företag som tillsammans har en omsättning på närmare 11 miljarder SEK och ca 6 000 medarbetare.

 

Mer information:

Axcel

Head of Corporate Affairs

Joachim Sperling

Tel.: +45 40966886

E-mail: js@axcel.dk